• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
ROBOT ve KAMERALI Sistemlerle Kırmadan Tıkalı Gider Açma Kanalizasyon Görüntüleme Dedektörle Noktasal Arıza Tespit 05359645534
Hizmetlerimiz
MUTFAK GİDERİ AÇMA
Mutfak Tıkanıklığı Açma

LAVABO GİDERİ AÇMA
PRO GRUP

TUVALET GİDERİ AÇMA
Tuvalet Açma ProGrup
KANALİZASYON GİDERİ AÇMA
PRO GRUP

KÜVET GİDERİ AÇMA
Küvet Tıkanıklığı Açma progrup

PİMAŞ GİDERİ AÇMA
Tıkalı Gider Açma ProGrup



Uyarı ve Önerilerimiz

GİDER NE DEMEK?

Binalarda ortak kullanımla ilgili atık suların merkezî kanalizasyona iletilmesini sağlayan boru hattıdır.


GİDERLERİN TIKANMA SEBEPLERİ

  • Tesisatlardaki dönüşü sağlayan dirseklerin fazladan gereksiz kullanımı. 

  • Tesisatlardaki meyilin yeterli oranda verilmemesi.

  • Tesisatların yetkili ve ehil kişiler tarafından yapılmaması.

  • Zamanımızda yaygınlaşan ıslak mendil ve suda erimeyen peçeteler.

  • Mutfak giderlerine dökülen yemek yağları.

  • Kireç oranı yüksek olan sular.


MUTFAK GİDERLERİNİN TIKANMA NEDENLERİ

Mutfak giderlerine dökülen yağların donmasıyla boru hatları daralır ve arkasından gelen çay posası, yemek artıkları gibi atıklar tıkanmasına sebep olur!


MUTFAK LAVABOSU AÇMA YÖNTEMLERİ

Mutfak lavabosunun alt kısmında bağlı olup ve bir kaç parçadan oluşan genelde plastik veya paslanmaz lavabo sifonu bulunur. Bu sifon ek parçalardan oluştuğu için alet edavat gerekmeden rahatça sökülebilir. Öncelikle sifon sökülüp temizlenir ve kontrol edilir eğer bir sorun yoksa sifonun gider borusuyla birleştiği yer gözlemlenir burada da bir sorun göremiyorsanız profesyonel bir yardım almanız gerekiyor demektir. Tabi burada hemen akla kimyasal açıcılar gelecektir ancak biz tecrübelerimizden de biliyoruz ki geçici bir çözüm olup zaman ve para kaybından başka bir şey değildir. Sağlık açısından da tehlikeli olduğunu maalesef gördük ve hala duyuyoruz. 

Biz bu iş için geliştirilmiş olan teknik aletleri, tecrübe ve deneyime sahip olan firmalara ulaşmanızı tavsiye ediyoruz.


LAVABO GİDERLERİNİN TIKANMA NEDENLERİ

Lavabo ile gider arasına sifon (süzgeç)bağlamamak!

Lavaboya dökülen atık suyun içinde kum, toprak, alçı, çimento vs.. gibi malzemelerin olması!

Lavabo için çekilen atık su borularının yeterli çapta ve yeterli meyi linin olmaması!


LAVABO AÇMA YÖNTEMLERİ 

Lavaboların alt kısmında bağlı olup ve bir kaç parçadan oluşan genelde plastik veya paslanmaz lavabo sifonu bulunur. Bu sifon ek parçalardan oluştuğu için alet edevat gerekmeden rahatça sökülebilir. Öncelikle sifon sökülüp temizlenir ve kontrol edilir eğer bir sorun yoksa sifonun gider borusuyla birleştiği yer gözlemlenir burada da bir sorun göremiyorsanız profesyonel bir yardım almanız gerekiyor demektir. Tabi burada hemen akla kimyasal açıcılar gelecektir ancak biz tecrübelerimizden de biliyoruz ki geçici bir çözüm olup zaman ve para kaybından başka bir şey değil. Sağlık açısından da tehlikeli olduğunu maalesef gördük ve hala duyuyoruz. 

Biz bu iş için geliştirilmiş olan teknik aletleri, tecrübe ve deneyime sahip olan firmalara ulaşmanızı tavsiye ediyoruz.


"TUVALET NEDİR?"

Tuvalet, insan boşaltım sistemi artıkları olan dışkı ve idrarın boşaltılması ve uzaklaştırılması amacıyla tasarlanmış sabit düzenekler ile bunların yerleştirildiği kapalı mekândır. Tuvalet kelimesi hem atıkların boşaltıldığı tesisat hem de bu tesisatın bulunduğu oda anlamında kullanılır. Wc hela abdesthane ayakyolu kenef ve yüznumara olarak ta bilinir. Modern tuvaletlerde insan ihtiyaçlarını gidermeye yarayacak ve atıkları kanalizasyon sistemine ulaştıracak hela taşı klozet bide ve pisuvar gibi tesisatlar bulunur. Modern evlerde tuvalet genellikle küvet ya da duş gibi bir yıkanma tertibatı ile aynı odaya yerleştirilmiştir. Böyle odalara banyo denir. Çoğu evde bir banyonun yanı sıra bir de tuvalet bulunur. Bunlara ek olarak modern evlerde yetişkinlerin yattığı odaya açılan bir ebeveyn banyosu bulunması giderek yaygınlaşmaktadır. Tuvaletler temel olarak iki tiptir: sulu ve susuz tuvaletler. Sulu tuvaletlerde su giriş ve çıkışı için su tesisatı bulunur. Kuru tuvaletlerde suya ihtiyaç yoktur; Ancak genellikle bir havalandırma tesisatı mevcuttur. Sulu tuvaletlerden çıkan atık su olarak adlandırılır. Ülkemizde hela taşı bulunan tuvaletler alaturka, klozet bulunan tuvaletler ise alafranga olarak anılırlar. Eskiden taş, toprak beton gibi değişik malzemelerden yapılan tuvalet teçhizatları, günümüzde seramikten yapılmaktadır.
Seramik kolay temizlenebilmesi ve kir tutmaması nedeniyle daha iyi hijyen sağlamaktadır.
Dikkat Atmayın!

TUVALET GİDERLERİNİN TIKANMA NEDENLERİ

Tuvalet ve klozetlerde kullanılan ıslak mendil ve erimeyen peçeteler!

Klozetlerde koku gidermek için kullanılan malzemenin düşüp fark edilmemesi!

Tuvalete dökülen kirli su dolu kovanın içindeki fark edilmeyen bez!

Tuvalet kullanımından sonra yeterince su dökülmemesi!

TUVALET AÇMA YÖNTEMLERİ

Tuvaletleri ikiye ayıracak olursak Klozet (alafranga) Hela taşı (alaturka) diyebiliriz. Alaturka tuvaletlerde tesisatla tuvalet arasında es denilen parça vardır. Bu parçadaki amaç içinde su kalması ve kokuyu engellemesi. Alaturka tuvaletlerdeki tıkanıklık genelde bu parçada oluşur. Katı atık, bez, ıslak mendil, toprak, kum vs.. burada kalır ve gitmez. Bu sorunu gidermenin bir yolu 'tuvalet pompasıyla baskı uygulamak ya da elin ulaşabildiği kadar temizlemektir. Buda olmuyorsa profesyonel yardım almak gereklidir. Biz bu iş için geliştirilmiş olan teknik aletleri, tecrübe ve deneyime sahip olan firmalara ulaşmanızı tavsiye ediyoruz.

!!! UYARIYORUZ !!!

Son zamanlarda -Tıkanıklık Açma 99 lira- Reklamları ile iş yapıldığını duyuyor ve görüyoruz. Bu ucuz konuda sizleri firma olarak bilgilendirmek istedik. Sorununu çözmeye gittiğimiz müşterilerimizden bir çoğu daha önce bu ilanları veren firma yada firmalardan hizmet aldığını ancak kısa bir zaman sonra sorun tekrar yaşandığında telefonlara cevap verilmeyip geri dönüş te sağlanmadığını söylemektedir..

Burada amacımız bu işi ucuz yapanları ve rakamları küçümsemek değil elbette.
İşi ucuz reklam verip aldıktan sonra fiyatı yükseltmek için çeşitli saçmalıklarla insanları aldatma yoluna giden meslektaş diyemeyeceğimiz ahlak yoksunlarınadır?

Bu sorunların en çok yaşandığı istanbul'u ele alacak olursak.
Günümüz şartlarında bu işleri yapabilmek için kullandığımız maalesef %80'i ithal olan alet edevat elektronik cihazları bunların tamir bakımları, bunları taşıyan araç, bu araçların yakıtı, bakım onarımı, sigorta, kasko vs.. Çalışan işçi maaş ve sigortası, reklam maliyetleri ve en önemlisi İstanbul trafiğinide ele alırsak tecrübe ve deneyim gerektiren böyle bir işi bahsedilen rakamlara yapabilmek elbette mümkün değildir.

Rekabete ahlak ve mantık ölçüsünde, karşı olmadığımızı belirterek siz değerli müşterilerimizi ProGrup olarak uyarıyoruz.
EV SAHİBİ OLACAKLARIN DİKKATİNE!!

Eğer alacağınız ev binanın giriş katı veya bodrum katı ise muhakkak atık su boru hatlarını (evi satın almadan önce) konusunda uzman olan firmalara görüntüleme yaptırtın.
Çünkü; 
Son zamanlarda özellikle yeni yapılan inşaatlarda ne yazık ki tesisat hataları kontrol edilemez bir hal almış durumdadır.
Depreme karşı alınan ve son derece önem arz eden RADYE temel sistemi artık inşaat alanında yaygınlaşmıştır.
Bu sebeple atık su gider boruları radye temelin yani taşıyıcı demirlerin içinden döşenip rögar ve kanalizasyon hattına bağlanmaktadır.
Atık su tesisatı demirlerin arasından geçtiği için borulara yeterli meyil verilememekte ve boru çapları küçük çekilmektedir.
Birde bu tesisatı işin ehli olan ustalar yapmadığını eklersek taşıyıcı betonun altında kocaman ve aşılması güç bir sorunla karşı karşıya kalınıyor demektir.
Bu sorun inanın istanbulun önde gelen inşaat şirketlerinde bile yaşanıyor maalesef bu konuda bir çok tecrübe yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.
Umarım yapılan bu yanlış işleri müteahhit firmalar ve yetkililer bir an önce çözüm üretirler.
ProGrup olarak elbette böyle bir soruna duyarsız kalmıyoruz müteahhit firmaları ve yetkilileri her fırsatta uyarıyor çözüm önerilerimizi kendilerine sunuyoruz. Araştırıp öğrenmek isteyen herkeze firmamız yardımcı olmaktadır.
Yorumlar - Yorum Yaz
Hizmetlerimiz
BİZE ULAŞIN
GİDER GÖRÜNTÜLEME
Gider Görüntüleme ProGrup

KANALİZASYON GÖRÜNTÜLEME RÖGAR BULMA
Kanalizasyon Görüntüleme ProGrup

DEDEKTÖRLE NOKTASAL TESPİT
 Dedektörle Tespit

SU TESİSAT TAMİRİ
 Su Tesisatçı ProGrup
TUVALET TIKANMA NEDENLERİ
Tuvalet Tıkanma Sebepleri